Kom igang med eCykling


Hvad er en smart hometrainer?

  • Det er en erstatning/supplement til at cykle på vejen eller gå til spinning, når vejret ikke tillader landevejscykling.
  • Det er en maskine, som du kan sætte din egen racercykel op på og så via forskellige typer software kan du cykle eller træne derhjemme i stuen.

Vi benytter os primært af Zwift og Rouvy, men der findes andre udmærkede programmer man også kan benytte.

Via disse programmer kan du cykle mod andre i en digital verden eller du kan benytte deres træningsprogrammer. 

Hvad er forskellen på en smart hometrainer og en almindelig hometrainer?

Der er sikkert mange forskelle, men for os er den vigtigste at en smart hometrainer registrerer når du rammer en bakke/bjerg eller nedkørelse i og regulerer derefter modstanden, så det enten bliver hårdere eller lettere.

Den justerer også ift. hvis du ligger på hjul af andre, så bliver det også lettere at bibeholde farten. Alt sammen for at gøre det så virkelighedsnært som muligt.

Er der forskellige slags smart hometrainere?

Ja! Og der er sikkert rigtige mange forskellige slags! Det vi skelner mellem er dem hvor hele cyklen bliver monteret på og baghjulet dermed køre på en slags rulle, som så generer modstanden eller den hvor man piller baghjulet af og så sætter cyklen op på hometraineren.

Fordelen og ulemper... Ja den hvor baghjulet bliver på er billigere og dermed en mindre investering oveni alt det andet vi bruger penge på ift. vores cykler, men til gengæld så er den også relativ ustabil, der er f.eks. mulighed for at hjulet "smutter" på rullen og dermed får man en ubehagelig oplevelse af at man føler man vælter. Dette er dog kun hvis man træder meget hårdt eller den ikke er indstillet korrekt.

Hometraineren hvor man sætter cyklen, uden baghjul, på, ja den er mere stabil og kan klarer at man træder så hårdt man vil, så man får en mere stabil og realistisk oplevelse - ulempen er at prisen stiger... 

Vores anbefaling er at man vælger den lidt dyrere smart hometrainer, da det giver en langt federe oplevelse, en mere stabil oplevelse, især når man bliver grebet af det på bjergene eller i sin første spurt :-)

Er du blevet interesseret i evt. at købe en hometrainer, kan vi anbefale vores samarbejdspartner Baresundhed, som har i bredt udvalg i udstyr til eCykling.

 

Samarbejdspartnere


Kalender
Besøg vores side
Barecykling | Hestehavevej 22, byg. 9 | 5856 Ryslinge | Tlf.: 61714232 | info@barecykling.dk